Sunday, September 29, 2013

[Review] Innisfree No Sebum Mineral Powder

Hello ladies.
I'm back with another review!
This time the products is.. Innisfree No Sebum Mineral Powder.
I have been loving Innisfree Products lately.
And I have read many good reviews and I think almost all k-beauty gurus and bloggers have been raved about this products.

Halo semuanya. Kali ini aku bakal bikin review lagi nih *ngejar target post gara2 sudah akhir bulan*. Produk yang bakal aku review adalah Innisfree No Sebum Mineral Powder.
Aku lagi suka- sukanya nih nyobain produk produk Innisfree. Dan ini salah satunya. Pertama pengen nyobain ini gara2 aku liat banyak banget beauty gurus sama beauty bloggers suka sama produk ini. Akhirnya penasaran dan pengen coba. 

For those who hasn't know what sebum is, sebum  responsible for keeping the skin and hair moisturized. Sebum produced by the sebaceous gland combines with cells being sloughed off within the hair follicle and "fills up" the hair follicle. When the follicle is "full," the sebum spreads over the skin surface giving the skin an oily appearance. When this process works correctly, the skin is moisturized and remains healthy.
If not enough sebum is produced, the skin is dry. On the other hand, if too much sebum is produced the skin is oily, a condition called seborrhea. If sebum gets trapped in the pores, acne can develop. (definition taken from http://dermatology.about.com/od/glossarys/g/sebum.htm)

Nah, kenapa namanya no-sebum? Pada tau ga nih apa itu sebum? Sebenernya sebum itu minyak di kulit kita, yang bikin kulit sama rambut yang ada di kulit kita sehat. Jadi, sebenernya emang sebum ini penting banget buat kulit kita supaya kulit kita lembab. Tapi.. ini bakal jadi masalah kalau produksi sebum ga cukup buat kulit kita, akibatnya kulit kita bakal kering. Nah, sebaliknya nih, kalau produksi sebum terlalu banyak, akibatnya tau lah ya, kulit kita bakal jadi kilang minyak. Dan kalau jadi kilang minyak alias kulit berminyak, maka resiko bakal jerawatan jadi gede juga.
Nah, langsung liat aja yuk produknya kayak apa.

Let's jump into the review:






Packaging:
The package is surprisingly small, I mean I expect to have a bigger one thou.
Dari segi packaging, ini kecil banget sumpah. Pertama kali lihat, ga sesuai perkiraan.

Products:
It has nice flowery smell. The powder is really fine and super soft. It only contain 5 grams of products. Since it is a translucent powder, no matter how much you used it, it will not makes your face white. It has no coverage and no color on it.
Kalau produknya sendiri, punya wangi bunga- bunga gitu. Ga terlalu nusuk sih, tapi cukup kentara. Bedaknya sendiri kecil banget butirannya dan lembut sehalus sutera *apasih*. Dan produknya cuma ada 5 gram. Dikit banget kan. T.T
Nah, yang unik dari bedak ini. Emang sih warnanya putih, tapi jangan takut, dia bakal jadi transparan kok. Jadi sebanyak apapun kamu pake bedak ini, ga bakal bikin kulit kamu jadi putih bak ondel- ondel. 

Well, another thing that I like is.. U have to turn the packaging to open it. It just not like a regular cap of products. So I think it is really helpful to prevent the cap from opening by itself.
 Satu lagi yang aku suka, untuk buka produknya itu harus diputer tutupnya. Jadi berguna banget deh buat berpergian karena tutupnya ga bakal gampang lepas dan ga mau kan kalo bedaknya berhamburan kemana- mana.
Here's the advertisement and it's multipurpose:
(I'm sorry I used the ad for the pact. Basically it's the same, the difference is the pact is more expensive but contain 8,5 grams of the product.)


As the summary:
Pro(s):
  • Fine powders and really make your face soft
  • Chic packaging (although it's simple but I really like the color)
  • Has a nice scent ( thou it may makes some people a bit annoyed because it has quite noticeable flowery scent)
  • Natural ingredients
  • Doesn't contain parabens
  • Travel friendly
Cons(s):
  •  Contain only 5 grams of product
  •  Doesn't really help to control oil if you live in a humid, hot country like Indonesia. Even though it really helps to control oil if I stay in a room with conditioned-air all day.
Rate: 4 out of 5
It would be nice if it can control more of my oily face. Since.. I don't know, nowadays my face has became oilier than ever -_-

Beli dimana? disini


See ya~

Also find me on:

7 comments:

  1. Sama aku juga fans banget sama produk nya innisfree, masih khayal2 sampe skrg bisa ngebeli semua produk2 nya haha2.. Btw, powder nya kaya nya ringan ya?

    Sistersdyne.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa. produk2nya mereka emang rada mahal ya. trus info dalam bahasa inggrisnya minim sekalee >.<
      iya, powdernya ringan dan halus bangett.

      Delete
  2. wah ngga terlalu bantu ngilangin oilynya yah? T_T isinya dikit banget??

    bani-eun.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. lumayan bantu sih. tapi tetep aja kalo panas2an di luar ga terlalu ngaruh. hehe.
      isinya cuma 5 gram. dan tempatnya emang kecil gitu. kalo di foto keliatan lumayan gede yah. haha.

      Delete
  3. Aahhh... suka tempatnya ijoooooo..... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya, lucu tempatnya warnanya ijo telur asin. hehe.

      Delete
  4. I really love Innisfree products.. All of my skincare products almost are Innisfree. And I know one of Innisfree best products is this powder. ^^

    jessicaarifin.blogspot.com

    ReplyDelete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!