Saturday, January 25, 2014

[Tutorial] "No Makeup" Makeup Look/ Everyday Makeup Look

Hi gorgeous!
Today I want to share my "how to" to achieve "no makeup" makeup that I usually do.
Well, I usually do this kind of makeup if I go out to the mall, hangout with friends. I rarely do full makeup that really shows (if you know what I mean).
Infact, I didn't do this "no makeup" makeup everyday, I didn't do this to go to campus. If I go to campus, I just applied my moisturizer, powder, and lip balm/ lip tint and then I'm ready to go. Or in the days I'm not late to go to the campus, sometimes I used concealer or bb cream/ cc cream on my problematic area to cover redness only. So I have been always a lazy one to apply makeup.





Here's my how to:
1. Applied your skin care to the last step.
2. Applied lip balm on your lips (I always applied lip balm before I prepare my face so that later when I use lip tint/ lipstick, my lips is hydrated well) I used The Body Shop Cocoa Lip Butter
3. Applied bb cream to the center of your face then blends it outward. I usually use my Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit in w13 (in case you are wondering) or I use The Face Shop CC Cream in Natural Beige. Of course the bb cream has more coverage than the cc cream, but the coverage of the cc cream is not bad that you can use it only that way and build the coverage.

4. If you have dark circle, cover it with concealer. I usually only applied that bb cream or cc cream to my dark circle. And I don't usually use concealer. :p But if you have acne/ redness you can use concealer to cover them. Fill-in your eyebrow. I already have thick eyebrow, so I don't need to fill them in to look natural
5. Set your makeup with powder especially on your T-zone area. I use Innisfree No Sebum Mineral Powder
6. Applied your favorite lip tint/ lip stick. Usually I use Tony Moly Catchu Wink Lip Tint Stick that gives natural color to my lips.
7. Applied light colored eyeshadow to the inner corner of your eyes and to the lower lash-line. It will sure brighten up your eyes. And accentuate your aegyo-sal.

8. This step is optional, you can use darker matte brown eyeshadow to the outer v of your eyes to define and give depth to your eyes. I usually use matte brown so that it still looks natural.

9. Use highlight to your nose, I am using Etude House Aloha V Slim Line Maker and blush (in the picture I use Etude House xoxo Minnie Blusher. It really brighten up my face and gives a natural pink flush to my cheek)


Well.. this is my how to.
I hope my step to step tutorial is clear.
Since this makeup is medium coverage, you still can see my spots still peeking trough and my lips are natural color.



Halooo. Kali ini aku mau kasih tunjuk nih caraku buat tampil oke tapi tetep natural. Atau yang biasa disebut "no makeup" makeup look, alias makeup "tanpa makeup" haha.
Biasanya aku pake cara ini kalo aku pergi ke mall atau pergi sama temen2 aja sih. Aku jarang banget pake makeup yang terlalu keliatan pake makeup gitu.
Kalau untuk sehari2 buat pergi ke kampus atau pergi nemenin mama gitu sih aku biasa cuma pake pelembab, bedak, sama lip balm atau lip tint aja :p trus cao deh. Haha. Kalo ke kampus sih kadang cuma pake bb cream atau cc cream di bagian2 tertentu aja terutama kalau kulitku lagi rewel banyak rednessnya :(
Aku termasuk yang males dandan2 apalagi pake makeup buat sehari2 :p

Cara "no makeup" makeup looknya gampang banget kok.
1. Aplikasikan skincare kamu sampe step terakhir.
2. Yang biasa aku lakukan pertama adalah mengaplikasikan lip balm. Ini supaya bibir kamu "siap" untuk aplikasi lipstick atau lip tint nantinya. Tau kan kalau aplikasi lip tint atau lipstick di bibir yang kering itu engga banget. Nah, untuk menghindari itu, sebaiknya sebelum mengaplikasikan makeup, aplikasikan lip balm atau lip butter dulu. Akan lebih baik sih kalau malam sebelum tidur, kamu aplikasikan lip balm supaya paginya bibirnya akan lembab. Aku menggunakan The Body Shop Cocoa Lip Butter
3. Aplikasikan bb cream mulai dari bagian tengah muka kalian. Dan blend ke arah luar. Hal ini membantu pengaplikasian supaya terlihat natural. Aku menggunakan Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit in w13 (in case you are wondering) atau biasanya aku pake The Face Shop CC Cream in Natural Beige.
4. Kalau kalian punya dark circle, kalian bisa menutupinya pake concealer. Kalau aku sih cuma pake cc cream aja buat nutupinnya. Trus pake juga concealer untuk nutupin jerawat atau noda hitam. Lalu pake pensil alis deh buat alis kalian.
5. Aplikasikan bedak terutama dibagian T zone. Di bagian mana T zone itu? Di bagian dahi dan hidung. Nah, bagian ini merupakan bagian yang paling sering jadi kilang minyak. Kalau kulit kalian oily, kalian bisa aplikasikan bedak ke seluruh muka. Aku biasa menggunakan Innisfree No Sebum Mineral Powder
6. Aplikasikan lip tint atau lip stick bewarna natural. Aku biasanya pake Tony Moly Catchu Wink Lip Tint Stick. Warnanya akan menyesuaikan pH bibirku. Jadi ga bakal terlalu norak dipakenya.
7. Lalu kalian bisa aplikasikan eyeshadow bewarna terang di bagian dalam mata kalian dan di bagian bawah mata. Ini supaya memberikan efek cerah ke mata kalian. Harus cobain deh. Bener2 beda efeknya.
8. Ini optional sih, kalian bisa aplikasikan eyeshadow warna cokelat yang matte ke daerah v mata kalian untuk memberikan efek dalam ke mata kalian. Kenapa matte? Soalnya akan terlihat lebih natural daripada yang ada shimmer dan glitternya.
9. Lalu gunakan highlight dan bronzer. Aku pake Etude House Aloha V Slim Line Maker dan blush (aku pake Etude House xoxo Minnie Blusher).

Selesai deh :) Gampang kan?

See you on my next post.

Also find me on:

2 comments:

  1. mukanya kinclong banget ga ada jerawatnya hihi pake skincare apa cii ??

    btw followed your blog . mind for follback ? :D
    catherine-widjaja.blogspot.com

    thankyou ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. udah di follow yaa ;)

      ini karena pake makeup aja kok, jadi ke cover jerawatnya. kulitku termasuk acne-prone soalnya. :'(

      Delete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!