Saturday, February 22, 2014

BB Cream and CC Cream Swatches Part 1

안녕!
Well, this time I will share about swatches of my bb cream and cc cream collection.
I love to read reviews of products that I will buy.
Especially when it comes to buying online.
I have to search swatches of the products so that I can order the right shade.
Do you do the same?
So I thought, why not I share my collection of face products swatches?
So here they are.

On this post, there are only 3 type of bb cream and 1 type of cc cream.
And all of them is Korean products ~
2 from Etude House and they are Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit in N02 Light Beige and Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit in w13 Natural Beige.
Both of them has SPF 30 PA ++.
I have reviewed the Cotton Fit one in w13 here.
The other one is from Skinfood and it is Aloe Sun BB Cream #1 Radiant. I also reviewed that a long long time ago here.
It has SPF 20 PA ++.
I remember that this one is the first BB cream that I have tried in my life. Haha.
And I purchased the full size of this on my trip to Korea last year. Read my haul here.
The last is CC Cream from The Face Shop and it is Face It Aura CC Cream in #2 Natural Beige. I reviewed here.
It has SPF 30 PA ++.
bb cream swatches nellanelwan.com



cc cream swatches korean products

As for me, obviously, the Cotton Fit Shade N02 and Skinfood Aloe BB Cream #1 are too light for me. But I can still work with it. As for the Bright Fit Shade W13 and The Face Shop Aura CC Cream shade #2 are the perfect match for me.

So, I hope my swatches will help you choosing the right shade of your foundation/ bb cream/ or cc cream.
Oh! I also have posted a website that would be great to access whenever you need recomendation of the shade of your face products. Read it here.


Hola hello!
Di postingan kali ini aku mau share swatches dari bb cream dan cc cream yang aku punya.
Sebelum beli bb cream atau cc cream atau foundation, aku biasanya suka googling2 review tentang shadenya. Apalagi kalau belinya online. Kan daripada salah pesen shade akhirnya ga kepake, mending kasih usaha lebih untuk googling2 dulu kan. Ya ga?
Nah, karena itu aku mikir, kenapa engga aku sharing swatches dari bb cream dan cc cream yang aku pernah coba.
Jadi inilah postingan kali ini.


Ada 3 tipe dari bb cream dan 1 tipe cc cream yang akan dibahas di postingan ini.
Dan semuanya adalah produk korea. hihi. pada tau kan kalo aku suka banget sama produk2nya korea.
2 bb cream punyanya Etude House dan mereka adalah Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit shade N02 Light Beige dan Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit shade w13 Natural Beige.
Keduanya punya SPF 30 PA ++.
Dan aku pernah ngereview Cotton Fit shade w13 here.
BB Cream yang 1 lagi adalah dari Skinfood, yaitu Aloe Sun BB Cream #1 Radiant. Aku pernah review bb cream ini duluuuu banget here. Mungkin harus ku update kali ya.
Skinfood Aloe Sun BB Cream ini punya SPF 20 PA ++.
Trus yang masih aku inget banget, Skinfood Aloe Sun BB Cream ini adalah bb cream yang pertama kali aku coba 2 tahun lalu. Haha. Dulu aku coba2 dulu sample nya soalnya maklum baru pertama kali coba pake bb cream. Trus pas aku ke Korea tahun lalu, aku beli full sizenya deh. Kalian bisa baca haul aku selama di korea here.
Dan yang terakhir adalah CC Cream dari The Face Shop yaitu Face It Aura CC Cream in #2 Natural Beige. Aku pernah review here.
Nah CC Cream dari The Face Shop ini punya SPF 30 PA ++.

Bingung ga sih kenapa kebanyakan cc cream dan bb cream dari merek Korea punya SPF di dalamnya? Soalnya pake sunblock itu penting banget loh buat muka kalian. *sekaligus bilang sama diri sendiri karena suka males pake sunblock*
Selain hindarin kamu dari sinar ultraviolet dari matahari, sunblock ini bisa ngehindarin kamu dari munculnya sunspot dan keriput karena matahari. Makannya jangan males2 pake sun cream ya di muka kalian juga.

Balik lagi ke bahasan bb cream. Bisa dilihat kalau Cotton Fit Shade N02 dan Skinfood Aloe BB Cream #1 terlalu terang buat aku. Ini karena aku ngeswatch nya ditangan loh ya. Tanganku jauh jauh lebih hitam dari muka ku -_- Tapi shade terang ini sih masih bisa aku akalin. Kalau Bright Fit Shade W13 dan The Face Shop Aura CC Cream shade #2 warnanya paassss banget di aku. Warna kulitku banget deh.

Jadi.. Inilah swatches part 1 dari bb cream dan cc cream yang aku punya. Semoga bermanfaat ya buat kalian yang mau pilih2 shade foundation/ / bb cream/ or cc cream.
Oh! Sebelumnya aku juga pernah ngepost tentang website yang berguna banget buat ngebantu kalian merekomendasikan shade yang cocok untuk muka kalian. Pokoknya harus banget cek website itu kalau mau beli foundation atau bb cream. Cek here.

Bye~
See you on my next post.
Good luck!

Also find me on:

1 comment:

  1. Thanks for sharing these swatches.
    I'm also using Cotton Fit and Bright Fit BB cream. Can't choose which one is more favorite, it depends on whether I want a matte or dewy finish LOL :D
    And I do agree SPF is very important for skin, especially in Jakarta when it's sunny.

    Btw, I'm holding my first giveaway, come join it at OhDearBumblebees' Giveaway~*

    xx,
    http://felishmichelle.blogspot.com/

    ReplyDelete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!