Monday, April 28, 2014

WAKUWAKU JAPAN - Basics of the dish: The Great 100 recipes

Hallo!
Kali ini aku mau posting tentang WAKUWAKU JAPAN lagi nih.
Buat yang belum tau WAKUWAKU JAPAN, bisa baca postingan aku sebelumnya disini dan disini.

Kalau di 2 postingan yang lalu aku bahas tentang travelling dan makanan, kali ini aku mau post tentang makanan lagi! Kalau punya kesempatan berkunjung ke negeri orang, hal pertama yang aku pengen cobain itu makanannya. Soalnya aku paling suka nyoba2in makanan *makannya gendut* haha.
Di  WAKUWAKU JAPAN, ada acara yang membahas mengenai resep makanan Jepang. Jadi setelah nonton ini, bisa dipraktekin nih resepnya dirumah. Cocok banget buat yang mau coba2 masak makanan Jepang. Jadi ga perlu ke Jepang dulu untuk bisa nyobain makanan khas sana.


Apa sih nama acara yang aku tonton ini? Penasaran ga? Judulnya yaitu Basics of the dish - The Great 100 recipes.
Acara ini bakal menyakikan resep pilihan untuk kalian coba di rumah. Ada berbagai macam tipe makanan yang bakal dibahas di acara ini, yaitu: Panggang, Tumis, Rebus, Rendam & Acar, Goreng, Kukus & Rebus, Sajian Nasi, Mi, dan Sup. Setiap tayangan menghadirkan tiga resep untuk kalian coba.
Seru kaannn?
Sayangnya acara ini cuma bakal nampilin 100 resep. Jadi cuma ada 33 episode karena setiap episode ada 3 resep yang dibahas. Dan karena acara ini udah mulainya dari lama, maka acara ini udah berakhir tanggal 25 April lalu dan digantikan oleh acara baru. Mungkin di post selanjutnya aku bakal bahas acara yang barunya ya.

Sunday, April 27, 2014

Blog 101: Domain vs Hosting

Halo teman2.
Pas aku ganti nama domain blog aku jadi www.nellanelwan.com, banyak yang nanya ke aku dan minta tutorial cara ganti nama domainnya.
Tapi aku lupa terus mau ngepost ini :p maafkan akuuu..
Dan yak. Akhirnya aku bakal ngepost caranya.
Di post kali ini aku mau ngasih tau perbedaan domain dan hosting.


Saturday, April 26, 2014

[Review] D'Eyeko Princess Syahrini in Merak

Hi beauties!
This time I want to share a review about false eyelashes.
It is from D' Eyeko Princess Syahrini line, the type that I got is Merak.
D'Eyeko basically sells premium false eyelashes.
They produce various kind of premium eyelashes made from 100% natural human hair. And one more thing, it’s a handmade.
I have reviewed the Cendrawasih version before (here).

D'Eyeko product range are Basic Series Lashes and Celebrity Line Lashes
And the current Celebrity Line lashes are:
  1. Olga Lydia Lashes
  2. Cherrybelle Lashes
  3. Princess Syahrini Lashes.
And the Princess Syahrini line comes with various lashes like:
  • Surya Kencana
  • Cendrawasih
  • Cakrawala
  • Khatulistiwa
  • Merak.
Let's take a look closer to the products itself:

Thursday, April 24, 2014

[Review] Etude House Color Lips Fit #PK003 Fantasy Fit Pink

Hello beauties!
How are you today?
Today I want to share my review on Etude House newest collection which is Etude House Color Lips Fit.
I got mine in PK003 Fantasy Fit Pink.

Here's the packaging looks like:

[에뛰드 하우스] 컬러 립스핏

Claims:
This is a revolutionary liquid type lipstick that moistly glides onto lips with its vivid color and finishes off with a weightless powdery texture.

Sunday, April 20, 2014

[Review] Skin Food Black Sugar Wash Off Mask

Hello.
Who loves pampering your skin at home?
I do.
That is why today I want to share my favorite face mask.
It is Skin Food Black Sugar Mask.
Yup. It is a wash off mask.

Here's the product looks like:

Saturday, April 19, 2014

[Review] Freshkon Dezigner Aqua Solitaire

Hello beauties!
Today I am back with another review post.
This time I am going to talk about softlens.
It is Freshkon Dezigner.

The motto: "My Design, My Signature!"

Here's the packaging looks like.

Friday, April 18, 2014

[Review] D'Eyeko Princess Syahrini in Cendrawasih

Hi beauties!
This time I want to share a review about false eyelashes.
It is from D' Eyeko Princess Syahrini line, the type that I got is Cendrawasih.
Maybe for International readers, you didn't know about this brand or who is this Syahrini.
D'Eyeko basically sells premium false eyelashes.
They produce various kind of premium eyelashes made from 100% natural human hair. And one more thing, it’s a handmade.
And Syahrini is one of the famous artist in Indonesia.
She famous because of how she looks which is she usually accentuate her eye makeup.

D'Eyeko product range are Basic Series Lashes and Celebrity Line Lashes
And the current Celebrity Line lashes are:
  1. Olga Lydia Lashes
  2. Cherrybelle Lashes
  3. Princess Syahrini Lashes.
And the Princess Syahrini line comes with various lashes like:
  • Surya Kencana
  • Cendrawasih
  • Cakrawala
  • Khatulistiwa
  • Merak.
Each has different feature which all of them will accentuate your eye.

Let's take a look closer to the products itself:

Monday, April 14, 2014

WAKUWAKU JAPAN - Cheers! "B-Grade" Gourmet!

Hallo!
Kali ini aku mau posting tentang WAKUWAKU JAPAN lagi nih.
Buat yang belum tau WAKUWAKU JAPAN, bisa baca postingan aku sebelumnya disini.

Kalau di postingan yang lalu aku bahas tentang travelling, kali ini aku mau bahas tentang makanan. Di  WAKUWAKU JAPAN, ada acara yang membahas makanan Jepang. Dan aku suka banget liatnya. Bikin laper sih emang hehe.


Jadi kemarin ini aku nonton salah satu acara yang namanya "Cheers! "B-Grade" Gourmet!"
Di acara ini hostnya membawa kita ke suatu daerah, dan mengenalkan kita sama makanan yang enak2 atau yang terkenal di daerah situ.
Cocok banget nih di tonton buat kalian yang mau pergi ke Jepang. Hehe. Siapa tau bisa nyobain makanan2 itu pas di Jepangnya.

Sunday, April 13, 2014

My Trip to South Korea : Everysing

Hello.
This post is gonna be about my south korea trip again. Hehe.
This post also will contain a video about Everysing, which is the official goods store for SM Entertainment.


Saturday, April 12, 2014

[Monthly Favorites] March 2014 Favorites

Hello beauties!
This time I will share what I have been wearing and loving for the month of March.
I know I know it is in the middle of April already, but I hope it is not too late to share this.

Curious what I have been wearing whenever I go out?
Here are the products:

Friday, April 11, 2014

My Most Popular Post on March

Hello guys.
I want to share my most popular blog post on March.
In case you haven't read it, you can click the title below.

1. Review on Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit in W13


2. Review on Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask


3. Review on The Face Shop Face It Aura CC Cream


4. Review on Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit in W13 Natural Beige



5. How to Sharpen Up Holika Holika Jewel Light Waterproof Eyeliner (which actually a really old post of mine)


Do you want me to do post comparison between Etude House BB Cream Bright Fit and Cotton Fit? Let me know :)
See you on my next post.
Have a great day!


Hallo semuanya.
Kali ini aku mau share postingan aku yang paling populer di Bulan Maret kemarin.
Kalau kalau aja nih pada belum baca dan mau baca, bisa langsung klik aja judulnya.

Ada yang mau tau perbandingannya Etude House BB Cream Bright Fit dan Cotton Fit lebih detail?


Also find me on:

Sunday, April 6, 2014

Korean Drama Recommendation 2014: Emergency Man and Woman/ Emergency Couple/ 응급남녀 / Eunggeubnamnyeo

Hello!
I know this post is really will go out of the topic of the blog.
As you might know, Korea and Japan are famous because of their dramas.
I recently watch a Korean drama. And it is over yesterday :"
I watched: Emergency Man and Woman or Emergency Couple.
In Korean 응급남녀 or Eunggeubnamnyeo.



For your information, I am not that kind of person who likes to watch drama. Weird huh? I can count the drama that I have ever watch just by one hand.
The main cast of this drama is Song Ji Hyo who plays as Oh Jin Hee and Choi Jin Hyuk who plays as Oh Chang Min. They are a divorced couple, who used to have that kind of hate relationship towards each other. And one day, they met again as an intern in a Hospital which is in Emergency Room part. And their relationship getting better each day until they realized that they still love each other!
But that is not the main story is about. It is all about taking second chance. Whether it is about passion, job, even relationship. You should not be afraid to taking a chance. It is never too late to start again.

The drama's quote:
A perfect life doesn’t exists. Unexpected accidents happen in life. And we make irreversible mistakes too. But every time we fall and get hurt in life, we definitely find ourselves changed in the midst of it. We realised others’ pain, or we find ourselves maturing.
 
Well.. I am not going to spoil you the story, but I totally recommended this drama!
They air on TVN Korea.

Saturday, April 5, 2014

[Review] Sleek MakeUp i-Divine Snapshots Palette

Hello gorgeous.
This time I want to share my thoughts on my current favorite palette.
It is i-Divine Snapshots Palette from Sleek MakeUp.

Here's the packaging looks like:


Thursday, April 3, 2014

WAKUWAKU JAPAN - Japan: Local Town Guides

Hallo!
Ada yang pernah denger WAKUWAKU JAPAN?
Buat penggemer TV Jepang sih pasti udah pada tau ya kalo WAKUWAKU JAPAN tersedia di TV Kabel kalian.

Buat yang ga tau WAKUWAKU JAPAN, baca post ini sampe habis ya supaya kalian ga ketinggalan nonton salah satu TV Channel yang keren ini.


Apa itu WAKUWAKU JAPAN?
WAKUWAKU JAPAN adalah saluran hiburan yang menayangkan program TV Jepang. Seluruh program TV dapat disaksikan dalam bahasa setempat. Drama, film, musik, anime/tokusatsu, olahraga, budaya, entertainment, dokumenter, dan sebagainya. Program-program TV yang populer di Jepang ditayangkan selama 24 jam, 365 hari. Kini, WAKUWAKU JAPAN telah mulai mengudara pada tanggal 22 Februari 2014 lalu, dan hanya dapat disaksikan oleh para pengguna TV kabel Indovision (channel 168), Okevision (channel 32), dan First Media (channel 340).

Acara apa saja yang ditayangin di WAKUWAKU JAPAN?
Ada Anime/Tokusatsu, Drama, Budaya, Film, Olahraga, Dokumenter, Hiburan, Musik