Friday, July 25, 2014

[Comparison] Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit vs Cotton Fit

Hello dolls!
I received so many questions about the differences of two Etude House famous BB Cream.
It is their Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit and Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit.
So what is the differences between them?

Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit

My personal thoughts:
  • Gives a nice dewy looking skin
  • The texture is more towards liquid
  • Great coverage
  • Oil control is so so
  • For oily skin, you HAVE TO use powder to set the bb cream
  • Recommended for dry skin towards normal- combo skin
  • Lightweight
Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit
My personal thoughts:
  • Gives a nice silky matte finish
  • The texture is more towards a cream
  • Great coverage
  • Oil control is good
  • Recommended for normal- combo skin towards oily skin
  • Not recommended for dry skin because the texture itself is thick and creamy so if you have dry patches it will settle into it and gives uneven application
  • Lightweight
So for me, I love both of those BB Creams. I mean they are very lightweight and great coverage. So which one is better? It depends on your skin. I personally love the Bright Fit better than the Cotton Fit. Not because the cotton fit is not good, but my skin is normal- combination skin. Sometimes it became dry, sometimes oily. I love using cotton fit if my skin is oily, but I will have a hard time using cotton fit if my skin is dry because it will hard to blend and the application would be harder. For bright fit, when my skin is oily, I can always use powder to control the oil, so it will be fine.

You can read my full review here from each bb cream:
Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit
Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit

Where can you get it?
Indonesia : Mypa Shop
website: http://www.facebook.com/mypashop or http://www.instagram.com/mypashop
line: mypashop
wa/ sms: 08176541874
International : w2beauty
website: http://w2beauty.com/?s=0480706 enter 0480706  in registration form and get $5,00 discount coupon! Free worldwide shipping!

Not a sponsored post. But the link above may be affiliated link.

Hope it will help you choosing which bb cream is perfect for you :)
See you on my next post!



Halo!
Udah banyak banget orang yang nanya ke aku apa sih bedanya BB Cream Precious Mineral Bright Fit sama Cotton Fit? Dua2nya sama2 punya Etude House dan dua2nya BB Cream Best Sellernya Etude House.
Nah makannya kali ini aku mau bikin post khusus nih buat ngebahas ini.

Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit
Menurut aku:
  • Hasil akhirnya dewy gitu
  • Tekstur dari bb creamnya agak cair
  • Coveragenya bagus
  • Oil control nya lumayan
  • Buat yang punya kulit berminyak, kalian masih bisa kok pake bb cream ini, tapi HARUS BANGET pake bedak. Lebih baik bedaknya yang punya oil control. Soalnya kalo ga pake bedak, 3 jam juga muka udah bakal jadi kilang minyak
  • BB Cream ini aku rekomendasikan buat orang yang punya kulit kering maupun orang yang punya kulit normal maupun kombinasi
  • Ringan di wajah
Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit
Menurut aku:
  • Hasil akhirnya halus dan matte
  • Tekstur dari bb creamnya sendiri kayak cream gitu
  • Mengkover dengan baik
  • Oil control nya bagus
  • BB Cream ini aku rekomendasikan untuk orang dengan kulit normal maupun kombinasi dan orang yang punya kulit berminyak
  • Aku pribadi engga merekomendasikan bb cream ini buat orang yang punya kulit kering, soalnya tekstur bb creamnya agak tebal dan creamy, jadi kalo kulit kalian kering, bakal susah ngeaplikasiin nya dan bakal ga rata
  • Ringan di wajah
Buat aku sih, aku suka keduanya. Keduanya ringan kok dipakenya dan coverage nya pun bagus. Kalau disuruh pilih yang mana yang paling bagus, bener2 tergantung jenis kulit kalian sih. Kalo aku sendiri lebih suka Bright Fit daripada Cotton Fit. Tapi bukan berarti yang Cotton Fit ga bagus ya, tapi karena kulit aku kadang keriinngg kadang berminyak. Jadi sebenernya aku suka banget pake Cotton Fit kalau kulitku berminyak, tapi kalau aku lagi ga fit atau sakit dikit, pasti kulitku langsung kering sekering2nya. Dan karena itu kalo pake Cotton Fit jadi susah diaplikasiinnya karena kalau kulitnya kering, si Cotton Fit ini bakal menonjolkan kulit keringnya dan agak susah dibaurkan. Sedangkan kalau aku pake Bright Fit, aku masih bisa mengontrol muka berminyakku pake bedak.

Buat yang mau tau full reviewnya, aku pernah bahas secara detail di masing2 post ini. Di cek ya :)
Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit
Etude House Precious Mineral BB Cream Bright Fit

Bisa beli di mana?
Indonesia : Mypa Shop
website: http://www.facebook.com/mypashop or http://www.instagram.com/mypashop
line: mypashop
wa/ sms: 08176541874
International : w2beauty
website: http://w2beauty.com/?s=0480706 enter 0480706  in registration form and get $5,00 discount coupon! Free worldwide shipping!

Semoga membantu :)

Also find me on:

4 comments:

  1. I love the cotton fit, its my most favourite BBC from Etude House :)

    Love, Leonita
    http://blackblueblizzard.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I prefer the bright fit one. hehe. but still it depends on the people skin condition :)

      Delete
  2. Ohww! I have been reading a lot about this brand off late! Must try this for sure <3

    xoxo Chaicy - Style.. A Pastiche!
    Follow on FB

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap. they are a famous brand from south korea. you should try it :)

      Delete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!