Wednesday, October 1, 2014

[Review] Skin Food Aloe Sun BB Cream No 1 Radiant Skin

Hello gorgeous!
Today I want to share my updated review on Skin Food Aloe Sun BB Cream.
I have this bb cream for a while now. I purchased this when I went to Korea last year.
This was my first bb cream ever.
This product also leads me into more of korean cosmetic products.

Let's take a look on the packaging:
Claim:
Enriched with skin soothing aloe vera to soothe and moisturize dry and sensitive skin, Aloe Sun BB Cream also protects skin from premature aging and environmental stress with robust SPF 20. Skin appears flawless, luminous and even-toned for an air-brushed appearance. Rich with aloe, which possesses excellent hydrating properties and soothing effect . 

INFORMATION
Brand Skinfood / 스킨푸드
Products name Aloe Sunscreen BB Cream SPF 20 PA +
Contain 50 gr
2 shades available, radiant skin and natural skin



What I like:
  • Love the smell
  • Looks natural on my skin
  • Light-weight
  • Liquid-smooth texture
  • It doesn't make me break out
What I dislike:
  • Only has SPF 20 which can protect you just 200 minutes under the sun
  • Oil control isn't that good
  • 2 shades available
  • Light coverage ( I knew this based on your preference whether it can be a good thing or a bad thing, for me I prefer medium coverage since I have acne scars).
Swatch

Before and after use

So,
I think that it is a great bb cream for those who just started to use makeup. This one was my first bb cream I used on my face. It feels great and light weight. Not too mention it blends easily on my face. My sister also love this bb cream. In fact, she is the one that use it more often than me. The down side of this bb cream is only 2 shades available which is not good if you have darker skin tone. The oil control is so so. Not bad enough but not worst either. If you have oily skin, you can set it with powder for more oil control.

See you on my next post!

***
Halo.
Kali ini aku mau memperbaharui review ku mengenai Skin Food Aloe Sun BB Cream.
Sebelumnya aku pernah mereview produk ini, tapi udah lama banget dan dulu review berdasarkan sampel yang aku dapetin aja.
Karena nyoba sampel itu, aku suka dan pas tahun lalu aku pergi ke Korea, aku beli full size nya BB Cream ini deh.
Jadi BB Cream ini yang pertama kali aku coba dan aku pake. Ini juga yang bikin aku semakin penasaran dan tertarik ke dunia makeup korea.

Packaging dan Swatch nya bisa dilihat sendiri di atas.
Punyaku warna no 01 yaitu radiant skin.
Sekarang kalo diliat2 kayaknya warnanya terlalu terang buat aku.
Maklum kalo dulu kan belom pengalaman milih warna bb cream.

What I like:
  • Aku suka wanginya
  • Terlihat natural di kulit
  • Ringan di kulit
  • Teksturnya lembut
  • Ga bikin jerawatan
What I dislike:
  • SPF nya cuma 20 jadi cuma menjaga kulit dari sinar matahari selama 200 menit
  • Oil control nya juga kurang bagus
  • Hanya 2 pilihan warna yang tersedia
Kalo menurutku sih BB Cream Aloe Sun dari Skinfood ini bagus untuk kalian2 yang baru mulai berkecimpung di dunia makeup alias baru belajar2 makeup gitu. Seperti aku sudah sebutkan tadi, ini merupakan bb cream yang aku coba pertama kali. Rasanya enak dan ringan di muka. Coveragenya bisa dibilang light to medium, ga sampe full. Jadi cocok digunakan sehari2. Ngebaurkan ke mukanya juga gampang. Kekurangannya sih paling cuma ada 2 warna yang tersedia. Dan kayaknya warna ke 2 pun tergolong terang jadi ga cocok kalo kulit kamu gelap. Oil controlnya sih biasa aja. Ga bagus dan ga jelek. Kalo kamu punya kulit berminyak, tinggal pakein aja deh bedak yang ada oil controlnya.

Semoga review ku membantu ya.


Be friends with me and find me on: 

Love,

No comments:

Post a Comment

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!