Sunday, November 2, 2014

[Review] Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Hello all.
It's been a while since I post a review on my blog.
It also been quite busy days for me as well.
Well, now I am going to review a makeup sponge.
It is Real Techniques Miracle Complexion Sponge.
It is relative cheaper than the famous Beauty Blender, but many people claim it to be a dupe for that.

Let's take a look on the packaging:
Claim:
Details- It's a 3-in-1 multi-functional makeup sponge by Real Techniques. The rounded side blends larger areas of the face. The precision tip covers blemishes/imperfections and the flat edge contours around the eyes and the nose, leaving you with a complexion that's smooth, enhanced and gorgeous!


The shape of the sponge:
It has precision point, flat edges, and rounded sides.

The Real Techniques Miracle Complexion Sponge retails for just $5.99 at Ulta.
This sponge has a unique 3 different surfaces:
Rounded Sides: Blend large areas of the face.
Precision Tip: Cover blemishes and imperfections.
Flat Edges: Aids coverage for contours around the eyes and nose.
The sponge can be used dry, however to get the best results you can use it damp. The sponge grows to almost double its original size when its damp. By wearing it wet/ damp, it helps to blend the foundation a little bit better as well as making the foundation go further.

What I like:

  • Makes the foundation applied naturally
  • Makes foundation better in terms of coverage
  • Easy to travel with
  • When use it damp, it gives natural glow to skin
  • Has 3 sides so it can reach smaller area
What I don't like:
  • Nothing
So,
Overall I love this sponge to apply my bb cream. But sometimes I feel like I use to much bb cream on my face if I use this. Maybe I am not blending it correctly. This sponge make bb cream application much more easier. When it is damp, it will enlarge to almost double size.

Hope the review helps you.
See ya.

 ***
Halo semuanya.
Kali ini aku mau mereview makeup sponge.
Makeup sponge ini dari Real Techniques yaitu Miracle Complexion Sponge.
Makeup sponge Real Techniques harganya lebih murah dibandingkan Beauty Blender, dan kualitasnya ga kalah kok sama Beauty Blender. Jadi bisa jadi alternatif buat yang mau nyari2 makeup sponge murah tapi berkualitas.

Untuk detilnya sendiri, Real Techniques Miracle Complexion Sponge ini ada 3 sisi yang multiguna. Sisi pertama agak melingkar atau bulat gitu, gunanya untuk mengaplikasikan foundation atau bb cream di area wajah yang luas. Lalu ada ujung nya yang lancip memberikan presisi yang oke untuk menutupi bekas jerawat atau noda hitam di wajah. Lalu ada sisi yang datar gunanya untuk contour bagian hidung dan mata.

Sponge ini bisa digunakan dalam kondisi kering, tapi kalau mau hasil yang glowing ala ala artis korea gitu, bisa pake dalam keadaan basah. Jadi sebelum pake cukup dikasih air, lalu diperas deh. Sponge ini bakal lebih gede kalau basah.

Kenapa aku sukanya pake dalam keadaan basah? Soalnya sponge akan membantu membaurkan foundation dan bikin irit penggunaan foundation atau bb creamnya.

Yang aku suka:
  • Bikin makeup terihat natural
  • Menutupi noda hitam dan bekas jerawat secara maksimal
  • Mudah dibawa kemana2
  • Punya 3 sisi yang multiguna
Yang aku kurang suka:
  • Ga ada
Jadi,
Aku suka kok dengan sponge ini untuk mengaplikasikan makeup di wajah. Aku ga perlu lagi pake tangan untuk mengaplikasikan make up. Dan gampang banget kok membaurkan bb cream atau foundation menggunakan Real Techniques Miracle Sponge ini.

Gimana? Apa kalian udah pernah coba produk Real Techniques ini?

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan blog

2 comments:

  1. I love to try this sponge too! I just wish that this could be also available here in our place. Thanks for the review Miss Nella..

    Mitch
    homemade spa recipes

    ReplyDelete
  2. i would definitely try this i didnt even know it was cheaper

    ReplyDelete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!