Thursday, December 31, 2015

My Top 5 Post in 2015

Hello guys.
Can't believe 2016 is coming in a few hours!
Time fly so fast.
And I couldn't agree more that I have written a very very few post this year. one third the amount of last year post.
OMG. Where have I been?

Okay, without further due here are my top 5 post in 2015
Review: The Saem Saemmul Wrapping Tint RD01 
The concept of this tint is very unique. I think this lip tattoo thing is also new in 2015. So the concept is, this tint will dry after you apply it on your lips, then you it off and the color will absorb into your lips making it lasting much longer than usual tint.


Looking for a lightweight, high SPF, and great for oily combo skin sunblock? This might be your answer. I reviewed this product back in January and still loving this sun gel until now. Even with high SPF, it didn't leave white cast on the skin (some high SPF sunblock might leave white cast on the skin if you take a photo with flash)


This liquid lip thing is also a hype in 2015. Many brands came out with the similar concept. I think Innisfree also come with their color liquid lips. For me, it kinda like a lipgloss but more pigmented. The finish is definitely glossy and that is kinda not my preferences to use on a daily basis. I prefer mate lip products.


I think 2015 is all about long lasting lip color. So The Saem innovates their product by using henna extract to their lip tint. It supposed to stay longer than usual tints because you know henna colors only will fade after a few days or so. Check out my review to know more how i feel about this product.


I have had this products for a long time but I just reviewed it in 2015. I think until now, I have finished 3 of it until I move on to try on another cushion this year. I have tried IOPE Air Cushion XP, Innisfree Long Wear Cushion, and Laneige BB Cushion Pore Control this year. Etude House Precious Mineral Any Cushion was the first cushion I tried. Don't forget to check out my review.

My goal for next year is definetly to blog more.
I have tried so many products this year yet I haven't write the reviews about it.
Yet I would like to thank all of you that still read and visiting my blog even though I rarely update it. Thank you all. Stay tune for next year for more post.
Love ya!

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

Thursday, December 17, 2015

5 Alasan Berbelanja Kosmetik di Sociolla.com

Siapa yang suka beli kosmetik online? Kalau aku, kayaknya hampir mayoritas semua produk kecantikanku, aku beli secara online. Modalnya googling untuk review dan swatchnya. Nah, belakangan ini ada beauty e-commerce langganan aku nih. Namanya Sociolla. Ada yang udah pernah dengar?

Sociolla adalah salah satu situs terpercaya yang menawarkan produk kecantikan seperti make up, perawatan wajah, perawatan rambut, parfum atau fragrance, dan alat kecantikan atau beauty tool. Produk yang aku sering beli di Sociolla adalah Bioderma dan Make Over.

Kali ini aku mau berbagi mengenai 5 alasan kenapa harus berbelanja kosmetik di Sociolla.com

Produk yang dijual terjamin keasliannya
Untuk sebuah produk kecantikan, ga bisa dipungkiri lagi bahwa keaslian dan kualitas dari produk adalah yang paling penting karena menyangkut mengenai kesehatan kulit. Penggunaan produk yang tidak asli dan tidak terjamin kualitasnya dapat menyebabkan kerusakan pada kulit. Oleh karena itu, Sociolla bekerja sama dengan para distributor dan pemilik produk kecantikan untuk memasarkan produk- produknya. Selain itu, produk yang dijual di Sociolla, sudah memiliki sertifikat BPOM.

Gratis ongkos kirim ke seluruh Indonesia
Iya. Sociolla menawarkan gratis ongkos kirim ke seluruh Indonesia TANPA MINIMUM PEMBELIAN. Seru banget bukan? Jadi kamu bisa mendapatkan harga yang sama atau bahkan lebih murah dari counternya tanpa harus pergi ke mall atau counter resminya. Tinggal klik and buy.

Banyak pilihan pembayaran
Sociolla menawarkan berbagai macam pilihan pembayaran. Kamu bisa memilih Cash On Delivery atau bayar di tempat, transfer antar bank, kartu kredit, Mandiri Clickpay, CIMB Clicks dan BCA KlikPay.

Pengiriman terjamin
Pengiriman barang dari Sociolla terbilang cukup cepat. Aku pernah malam konfirmasi pembayaran, besoknya barang sudah sampai ke rumah! Kamu tidak perlu lagi panik menunggu barang yang tak pasti sampainya. Selain itu, box dari Sociolla lucu banget dan packagingnya aman, sehingga kamu tidak perlu takut barangmu rusak atau pecah selama perngiriman.

Berbagai macam produk yang ditawarkan
Produk- produk yang tersedia di Sociolla cukup banyak dan bervariatif. Brand- brand favoritku yang ada di Sociolla misalnya Bioderma, Make Over, Masami Shouko, Baby Liss, Canmake, Bio Oil, Glam Glow, L'occitane, L'oreal, Laneige, Lavie Lash, Menard, Maybelline, Lavie Lash, Revlon, Real Techniques, Sally Hansen, The Balm, dan masih banyak lagi

Nah kabar baiknya adalah, aku punya kode voucher yang bisa kamu gunakan untuk mendapatkan diskon Rp 50.000 di Sociolla.com
Masukkan kode NEL50 saat checkout.

Kode diskon 50 ribu di sociolla



Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

Sunday, November 29, 2015

[Review] Laneige x Playnomore BB Cushion Pore Control

Hello! (scroll ke bawah untuk review dalam Bahasa)
I am back with another review.
One of BB Cushion that is in hype from Laneige.
It is Laneige BB Cushion Pore Control.
Mine is the limited edition version from Laneige x Playnomore.


Monday, November 16, 2015

Manfaat Toner Untuk Wajah

Banyak jenis perawatan kulit yang dapat dilakukan sehari- hari, mulai dari sabun cuci muka, pelembab, facial mist, essence, ampoule, toner, dan masih banyak lagi. Kalau sebelumnya aku pernah membahas perbedaan serum, essence, dan ampoule disini. Kali ini aku mau membahas mengenai manfaat toner untuk wajah.

Toner dapat dikatakan sebagai pembersih wajah ringan yang akan memberikan 3 manfaat pada kulit wajah sekaligus. Membersihkan, merawat dan melembabkan.

Beberapa orang sempat bertanya, apa sih fungsi toner? Apakah perlu menggunakan toner sehari- hari? Maka dari itu, simak yuk berbagai manfaat toner dibawah ini:

Thursday, November 12, 2015

[Review] Parfums Love Body Mist and Eau De Toilette

Halo!
Kalau sebelumnya aku pernah mereview Eau De Toilette dan Body Mist dari So...? disini.
Kali ini aku mau review produk dari Sogen Parfums Love.
Kalau dibaca dari sejarahnya sih, produk2nya Parfums Love terinspirasi dari cinta abadi.

Berikut adalah Eau De Toilette dari Sogen Parfums Love Lost In Love:

Wednesday, November 4, 2015

Event Launching: Bioderma Hydrabio

Halo! (scroll down for English version)
Beberapa waktu lalu, aku sempat datang ke acara Launching Bioderma Hydrabio.
Indonesia merupakan negara pertama di Asia Tenggara yang meluncurkan produk ini loh.
Eventnya di Hotel Pullman Jakarta.
Terima kasih Bioderma atas undangannya ~

Bioderma Hydrabio ini ditujukan untuk kulit yang mengalami dehidrasi. Kulit dapat mengalami dehidrasi karena cuaca yang panas, stress, atau cuaca yang dingin sehingga membuat kulit kekurangan kandungan air. 


Sunday, October 25, 2015

Perbedaan Blackhead dan Whitehead

Komedo. Mungkin sebagaian orang sangat beruntung tidak memiliki komedo di wajahnya, namun untuk sebagian orang lagi komedo bisa menjadi masalah kulit yang memang sangat mengganggu. Komedo disebabkan oleh penyumbatan minyak, kotoran atau makeup. Ada 2 jenis komedo dan masing- masing memiliki cara untuk menghilangkannya. Yuk kenali jenis jenis komedomu.

Tuesday, October 20, 2015

[Review] SO...? Body Mist and Eau De Toilette

Parfum baru yang dibuat dan didesign di London, Inggris telah hadir di Indonesia!
Kali ini aku mau mereview produk dari SO...?
SO...? FRAGRANCE tersedia dalam bentuk Eau de Toilette dan Body Mist.
Konsepnya adalah wewangian yang sesuai dengan kepribadianmu.


EDTnya:

Monday, September 28, 2015

[Review] Natur Hair Serum Protecting Treatment

Halo!
Kembali lagi dengan review produk yang udah 1 bulan ini aku pakai yaitu Natur Hair Serum Protecting Treatment.
Natur Hair Serum mengandung Natural Active Oil yang membantu merawat, menutrisi, dan menjaga kelembaban rambut secara alami serta merawat kemilau rambut hitam sehingga nampak bercahaya. Dilengkapi vitamin E sebagai antioksidan yang merawat kekuatan rambut karena patah dan bercabang.

Saturday, September 26, 2015

Pengalaman Belanja Aksesoris di Mataharimall.com

Halo.
Kali ini aku mau memulai seri postingan baru di blog.
Yaitu mengenai pengalaman belanja baik online maupun offline.
Karena aku lumayan sering belanja (apalagi belanja online), dan siapa tau ada yang butuh review online shop ini terpercaya atau engga, atau gimana cara belanja di online shop tertentu, jadinya aku memutuskan untuk berbagi pengalamanku.
Note: pengalaman belanja ini murni pengalaman belanjaku, aku tidak bekerja sama dengan pihak yang aku sebutkan di post ini.

Seri pertama adalah Pengalaman Belanja di Mataharimall.com
Udah pada tau kan Mataharimall.com? Iya department store Matahari sekarang membuka online shop yang dinamakan Mataharimall.com. Grand Launchingnya sendiri baru bulan September ini. Dan mereka menawarkan diskon besar- besaran.
Karena penasaran, dan memang lagi butuh aksesoris handphone, akhirnya aku mencoba mencarinya di Mataharimall.com.
Mataharimall.com menyediakan berbagai macam kebutuhan kalian, mulai dari fashion, aksesoris, peralatan elektronik seperti kamera, handphone,dll, kebutuhan rumah tangga, makanan, dan masih banyak lagi.


Monday, September 21, 2015

[Review] Innisfree Long Wear Cushion Shade 23

Halo! (scroll down for English review)
Setelah lama ga ngepost di blog (gara2 memory card camera rusak jadi ga bisa foto2), akhirnya bisa buat review baru nih.
Kali ini review bb cushion dari Innisfree, yaitu Innisfree Long Wear Cushion.
Shade yang aku punya nomor 23.

Begini packagingnya:

Wednesday, September 9, 2015

Hal yang Harus Kamu Ketahui Tentang Maskara

Sebagai perempuan, pasti produk yang satu ini sudah tidak asing lagi untuk kalian bukan? Tapi kamu sudah tau belum cara penggunaan mascara yang tepat?

hal yang harus kamu ketahui tentang maskara
Photo Source
Ada beberapa hal yang harus kamu ketahui tentang maskara:

1. Waktu Penggunaan

Maskara hanya memiliki masa pakai yang singkat, hanya 6 bulan saja. Jika maskara mu sudah kamu pakai selama 6 bulan, sebaiknya jangan digunakan lagi. (Baca juga periode kadaluarsa kosmetik)

2. Cara Memakai

Seringkali orang memakai maskara dengan cara yang salah, yaitu sering memasukkan dan mengeluarkan sikat maskara untuk mengambil produknya. Ternyata hal ini tidak bagus dilakukan, karena dengan memasukkan dan mengeluarkan sikat maskara terlalu sering, ini dapat membuat maskaramu lebih cepat kering karena tabung bagian dalam maskara dirancang agar tidak mudah terkena udara luar.

3. Layering

Sebetulnya, kamu hanya cukup menggunakan maskara sebanyak dua kali layer pada bulu matamu. Dua layer akan lebih dari cukup untuk membuat bulu matamu tampak lebih panjang dan lentik.

4. Cara Penyimpanan

Selalu tutup rapat maskara setelah selesai digunakan. Penyimpanannya pun harus di tempat yang sejuk dan tidak terkena sinar matahari langsung agar maskara tidak cepat kering.

Apakah kamu menggunakan maskara untuk makeup sehari- hari? Kalau aku sendiri, aku hanya memakai maskara di acara tertentu saja.

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

Wednesday, August 26, 2015

[Review] Bioderma Sensibio H2O Solution Micellaire

Hello all!
It's been a while since I post a review on my blog.
Today I want to share my opinion about Bioderma Sensibio H2O Solution Micellaire.
I recently finished my current cleansing cream which is from Nature Republic.
Promised you I will write a review on that too.
I have been reading nothing but good review about this cleansing water.
That's why I decided to try get one in small version (100ml).

Let's take a look at the packaging:

Friday, August 7, 2015

[Review] Peripera Peri's Ink No 2

Hi gorgeous!
Today I am going to share my thoughts on Peripera Peri's Ink.
I have number 2
For you that didn't know Peripera,
Peripera is a South Korean cosmetics brand owned by CLIO. The brand name is derived from the Persian fairy "Peri".
peripera peri ink

INFORMATION
Brand Peripera / 페리페라
Products name Peri Tint Water/ 페리스 잉크
Color No 2/ 2호 시선루팡
Contain 6.5 ml
Price KRW 9,000
5 colors available
Claim
 Stay of color ink! Muldeuneun new concept color tint like gang tattoos/ 잉크의 발색 그대로! 타투처럼 물드는 신개념 발색깡패 틴트

Monday, July 13, 2015

[Review] Laneige Water Sleeping Pack Ex

Hi gorgeous!
Today I want to share my current favorite sleeping mask.
It is Laneige Water Sleeping Pack_EX.
This is my first sleeping mask that I have ever tried.

Let's take a look at the packaging below:
laneige water sleeping pack ex review

INFORMATION
Brand Laneige/ 라네즈
Products name Water Sleeping Pack EX/ 워터 슬리핑팩
Contain 80ml

Wednesday, July 8, 2015

Revlon Colorful Affair Challenge

Halo!
Beberapa waktu yang lalu aku melihat bahwa Revlon sedang mengadakan tantangan "Colorful Affair". Dimana tantangannya adalah membuat 1 look menggunakan produk terbaru Revlon yaitu Revlon Colorstay Eyeliner dan Revlon Colorstay Skinny Liquid Eyeliner.
Nah eyeliner terbaru Revlon ini memiliki warna yang cukup bervariasi dan unik.
Aku memiliki Revlon Colorstay Skinny Liquid Eyeliner warna amethyst dan Revlon Colorstay Eyeliner warna silver.


Sempet mikir cukup lama sih mau bikin look kayak apa soalnya biasa cuma pakai eyeliner warna hitam atau cokelat aja. Dan engga kepikiran sama sekali untuk mengkombinasikan eye makeup warna ungu dan silver. Apalagi memadukan dua eyeliner dengan warna ungu dan silver.

Friday, June 26, 2015

Innisfree Haul: Skincare and Base Makeup

Hi gorgeous!
Today I am going to share about my recent korean haul.
I have been into Innisfree skincare and makeup lately.
P.S. I'm not trying to brag or what.

Here's what I got recently:

1. Innisfree Eco Science Eye Cream
2. Innisfree No Sebum Blur Pact
3. Innisfree No Sebum Blur Powder
4. Innisfree Smart Foundation Dust Blokc
5. Innisfree Canola Honey Lip Balm

Where can you get it?
Indonesia : Mypa Shop
website: http://www.facebook.com/mypashop or http://www.instagram.com/mypashop
line: mypashop
wa/ sms: 08176541874
International : w2beauty
website: http://w2beauty.com/?s=0480706 enter 0480706  in registration form and get $5,00 discount coupon! Free worldwide shipping!

Should I do review on these products?
See you on my next review :)

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

Sunday, June 21, 2015

[Review] Skinfood Argan Oil Silk Hair Essence

Hello!
Today I am going to share review on hair product.
It's Skinfood Argan Oil Silk Hair Essence.
Totally recommended this product for those who has frizzy dry hair.

Let's take a look into the packaging:
skinfood argan oil silk hair essence
INFORMATION
Brand Skin Food/ 스킨푸드
Products name Argan Oil Silk Hair Essence/ 아르간오일 실크 헤어에센스
Contain 100ml
Price KRW 10,000

Saturday, May 30, 2015

[Review] Innisfree Eco Flower Tint Balm No 2 Garden Balsam

It's been a long time without my post!
Hello!
I am back with another review.
This time is my favorite tint for this month.
It is Innisfree Eco Flower Tint Balm.
Mine is in number 2 Garden Balsam
INFORMATION
Brand Innisfree/ 이니스프리
Products name Innisfree Eco Flower Tint Balm/ 이니스프리 에코 꽃물 틴트밤
Color 2 Garden Balsam /봉숭아
Contain 3.5g
Price KRW 7,000 /  USD $ 9.00 (Innisfree World)
Claim
Eco flower tint lip balm that melts onto the lips to add liveliness.
입술에 부드럽게 녹아 꽃잎처럼 화사한 생기를 더해주는 촉촉한 틴트 립밤

Friday, May 1, 2015

Cara Mengetahui Periode Kadaluarsa Kosmetik

Setiap produk kosmetik memiliki masa pakai yang terbatas, dan bisa berdampak buruk jika terus digunakan, dari iritasi hingga kanker kulit.
Oleh karena itu sebagai konsumen, kita harus tau cara mengecek masa kadaluarsa kosmetik yang Anda gunakan

Monday, April 20, 2015

[Review] Gizi Super Cream

Gizi, produk yang dulu pernah populer kini hadir lagi.
Dari dulu mama ku selalu pake Gizi Super Cream untuk pelembabnya. Maklum, produk ini sudah hadir di Indonesia sejak tahun 1972 atau kurang lebih 40 tahun lamanya. Dan kualitasnya ga perlu diragukan lagi.

Aku inget banget, ketika aku remaja dan lagi panen2nya jerawat, mama ku selalu nyaranin untuk pake Gizi Super Cream di malam hari dan di tempel tissue di area berjerawatnya. Dan dalam semalam, jerawat akan mengempes.


Kenapa sih produk dari Gizi Super Cream begitu populer?
Alasannya ada 4H:
Herbal → 7 ingredients (bahan alami)
Hi-tech → Nano, fungsi nano untuk memperlembut sehingga gampang meresapdi kulit
Heritage → Berdiri sejak 1972 ( 40 tahun lebih)
Halal

Sunday, April 19, 2015

[Review] The Saem Eco Soul Henna Marker Tint 04

Hello!
Today I am going to review The Saem Eco Soul Henna Marker Tint.
I was sold by it's claim that said it contains Henna Extract that makes the color long lasting.
Without further due, let's jump into the close up of the packaging:

Information
Brand The Saem / 더샘
Products name Eco Soul Henna Marker Tint / 에코 소울 헤나 마커 틴트
Color 04 Mini Henna Pink/ 미니 헤나 핑크
Contain 1.2g
Price 8,000 KRW
Available in 5 colors

Thursday, April 2, 2015

Excited for Etude House Dreaming Swan Collection Spring 2015!

Hello gorgeous!
I saw one online shop posting this newest Etude House Collection and I couldn't resist to share it to you guys in case you haven't heard about it.
Etude House will come with a new collection called Dreaming Swan this spring.
There are total of 8 products in the collection.
Let's take a look one by one.

Saturday, March 28, 2015

[Review] The Saem Saemmul Wrapping Tint RD01

Hi gorgeous.
Today I'm gonna share you the current lip tint or should I say lip tattoo that I like.
It is from The Saem Saemmul Wrapping Tint.
The concept of this lip tint is similar to Berrisom Lip Tint Pack.

Let's take a look at the packaging.

Information
Brand The Saem / 더샘
Products name Saemmul Wrapping Tint / 샘물 랩핑 틴트
Color RD01 Red Berry/ RD01 레드베리
Contain 15g
Price 5,000 KRW
Available in 4 colors

Saturday, March 21, 2015

[Review] Etude House Color In Liquid Lips OR201 and PK006

Hello all.
Today I am going to share you another lippies products!
It is Etude House Color in Liquid Lips.
Yes, this is Etude House newest lip tint collection.
I have been reading many good reviews about this products.
People has been raving about it, so I became more curious and pick up 2 colors from this line.

Information
Brand Etude House/ 에뛰드하우스
Products name Color In Liquid Lips /  컬러 인 리퀴드 립스
Color OR201 Juicy Juice and PK006 Always Pink
Contain 3.5 grams
Price 9,500 KRW
Available in 20 colors
Claim Liquid Lips lips glistening colors - that will complete the tangle ~/ 컬러는 쨍쨍~ 입술은 탱글~ 하게 완성해 주는 리퀴드 립스

Sunday, March 15, 2015

[Review] Etude House Color Pop Tint Mini P10

Hello gorgeous!
It's been a busy week so sorry if I haven't post anything last week.
Today I am going to share my thoughts on Etude House Color Pop Mini Tint.
In this post I have number P10.
Before, I had review on this in number P7. You can read it here.
I love it so much so I bought 2 more colors.

Let's take a look at the packaging:

Information
Brand Etude House/ 에뛰드하우스
Products name Color Pop Tint Mini/ 컬러팝 반짝 틴트 미니
Color P10 Nude Pop/ 10 누디 팝
Contain 2 grams
Available 12 colors
Claim long lasting, light, and moisturizing (틴트처럼 가볍고 오래오래! 글로스처럼 촉촉하게! 립스틱처럼 선명하게!)


Sunday, March 1, 2015

Korean Haul : Lippies (Lipstick and Lip Tint)

Hi gorgeous.
Today I am going to share about my recent haul.
I have been collecting so many new lippies these days.
Especially after I start working, I have been more obsessed with lippies.
P.S. I'm not trying to brag or what.

Here's what I got recently:
korean haul lip tint and lip stick

1. Etude House Sweet Cherry Tint in PP501 which is the number 5
2. The Saem Eco Soul Henna Marker Tint in 04
3. Etude House Rosy Tint Lips in number 7 (5017)
4. Etude House Color Pop Tint in P10 and P12
5. Aritaum Honey Melting Tint in Pink Lemonade and Lady Dessert
6. Innisfree Melting Lip Balm Deep Moisture
7. The Saem Saemmul Wrapping Tint in RD01 and OR01
8. Innisfree Moisture Lip Base
9. Innisfree Cream Mellow Lipstick in number 9 blueberry burgundy
10. The Face Shop Lesson 04 Artist Cube Lipstick

I know it is a lot for a lipstick/ lip tint. But I like it. Feels like I can switch up the color of my lips everyday depends of my mood during that day. And it feels good, like a mood booster.

Should I do review on these products?
See you on my next review :)

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

Tuesday, February 24, 2015

[Review] Etude House Precious Mineral Any Cushion W13 Natural Beige

Hi gorgeous.
Yup.. another long due review.
I have this product for a good year now. I even have finished 2 of it.
But.. better late than never right? #suchanexcuse
Today, I am going to review Etude House Precious Mineral Any Cushion.
Mine is in number w13 which is Natural Beige.
If you are curious why my any cushion case is different, that is because I purchased Etude House Cushion Case in XOXO Minnie Edition (which Etude House is collaborating with Disney).

Let's take a look at the packaging:
review etude house precious mineral any cushion

etude house precious mineral any cushion w13 natural beige packaging
Information
Brand Etude House/ 에뛰드하우스
Products name Precious Mineral Any Cushion SPF50+/PA+++ /  진주알 맑은 애니 쿠션 SPF50+/PA+++
Color W13 Natural Beige / w13 내추럴베이지
Contain 15 grams
Price 18,000 KRW
Available 3 shades, Light Beige, Natural Beige, Honey Beige

Friday, February 20, 2015

Apa itu essence, serum, dan ampoule?

Halo semuanya!
Balik lagi di sesi ketiga dari Q&A.
Di post Q&A sebelumnya, aku udah membahas mengenai:
apa itu essence serum ampoule
Di sesi Q&A kali ini, aku mau membahas mengenai essence, serum, dan ampoule serta perbedaannya.
Soalnya dari yang aku lihat, skincare atau perawatan kulit sekarang makin banyak yah step2 nya. Dan buat yang pemula, pasti bingung dong dengan perbedaan nama maupun istilah2 dari skincare yang ada.

Tuesday, February 17, 2015

[Review] Peripera ft Disney Frozen Magic Glam Tint

Hi gorgeous!
Today I am going to review my favorite lip tint at the moment.
It is Peripera Magic Glam Tint.
Mine is in Anna version which is number 2 called I'm Happy Kristoff
In case you didn't know, last year Peripera was collaborating with Disney to make a makeup Line in a Frozen theme.
And yes, this is a very long due review post.
I have this tint for a very quite some time now.

Let's take a look at the packaging:
INFORMATION
Brand Peripera / 페리페라
Products name Peripera Frozen Edition Magic Glam Tint/ 페리페라 겨울왕국 한정판  매직 글램 틴트
Color Anna/ 안나
Contain 6g
Price KRW 8,000
2 colors available

Saturday, February 14, 2015

[Review] Innisfree Creammellow Lipstick No 9 Blueberry Burgundy

Hi gorgeous!
Today I am back bringing you a review on Innisfree products.
This time is Innisfree Cream Mellow Lipstick.
Mine is in number 9 which is Blueberry Burgundy.

Let's take a look at the packaging.
INFORMATION
Brand Innisfree/ 이니스프리
Products name Innisfree Cream Mellow Lipstick/ 이니스프리 크림멜로우 립스틱
Color 9 Blueberry Burgundy / 9호 블루베리 버건디
Contain 3.5g
Price KRW 12,000
Claim
High adhesion and moist lipstick
맑고 촉촉한 컬러감이 유리알처럼 입술을 매끈하게 코팅해주는 고밀착 립스틱

Friday, February 6, 2015

[Review] Peripera Peri's Tint Water No 4 Mandarin Juice

Hi gorgeous!
Today I am going to share my thoughts on Peripera Peri's Tint Water.
I have number 4 which is Mandarin Juice.
For you that didn't know Peripera,
Peripera is a South Korean cosmetics brand owned by CLIO. The brand name is derived from the Persian fairy "Peri".
INFORMATION
Brand Peripera / 페리페라
Products name Peri Tint Water/ 페리스틴트 워터
Contain 6.5 ml
Price KRW 7,000
5 colors available

Sunday, January 25, 2015

[Review] Innisfree No Sebum Mineral Pact

Hi all.
Please don't mind if my latest review is all about Innisfree product.
Today I am going to review one of Innisfree best seller.
It is Innisfree No Sebum Mineral Pact.
I have reviewed the powder version a long time ago.

Here's the packaging looks like:

INFORMATION
Brand Innisfree/ 이니스프리
Products name No Sebum Mineral Pact/ 노세범 미네랄 팩트
Contain8,5g
Price KRW 10,000

Saturday, January 17, 2015

[Review] Innisfree Eco Safety Aqua Perfect Sun Gel SPF 50+ PA+++

Hi all.
Today I am going to share a review on my favorite sunblock.
After I am start working, I have been too lazy to put some makeup (or at least put bb cream that contain SPF on it). So, I have been using this Innisfree Eco Safety Aqua Perfect Sun Gel for months.

Let's take a look at the packaging

INFORMATION
Brand Innisfree/ 이니스프리
Products name Eco Safety Aqua Perfect Sun Gel SPF 50+ PA+++/ 이니스프리 에코 세이프티 아쿠아퍼펙트 선젤 SPF50+ PA+++
Contain 50ml
Price KRW 12,000

Tuesday, January 13, 2015

Tips Belanja Kosmetik di Korea

Walaupun udah lama jalan2 ke Koreanya, kali ini aku mau bagi2 tips nih untuk belanja makeup/ kosmetik di Korea Selatan. Tips yang bakal aku lakuin juga kalau nanti aku balik lagi ke sana. Maklum dulu pas jalan- jalan ke Korea, aku masih pemula banget di dunia per makeupan alias baru belajar mengenal jenis2 kosmetik gitu.

Surga belanja kosmetik di Korea Selatan = Myeongdong.
Aku saranin sih kalau mau belanja di South Korea, mending ke Myeongdong aja. Pusatnya tempat perbelanjaan di Korea. Mulai dari pakaian, casing handphone, dan kosmetik tentunya.

Dulu pas aku ke Korea, salah banget malah muter2 di Dongdaemun. Ada juga sih pakaian dan kosmetiknya. Tapi untuk merek2 kosmetik lebih lengkap di Myeongdong. Kayak semua brand yang kamu tau berjejer samping2an di Myeongdong. Etude House, Holika Holika, Innisfree, Missha, Nature Republic, The Face Shop, Peripera, Olive Young, dll deh.

Balik lagi tips untuk belanja kosmetik di Korea,
1. Buat list kosmetik apa aja yang ingin kamu beli di sana
2. Cari informasi mengenai harganya di situs resmi brand kosmetik yang kamu mau. Biasanya, untuk harga yang tertera di web sama dengan harga reguler di tokonya.
3. Cari toko online di Indonesia yang menjual kosmetik korea. Bandingkan harganya. Kenapa perlu di bandingin? Karena yang aku lihat, beberapa toko online di Indonesia yang menjual kosmetik korea harganya cukup murah. Tidak beda jauh dengan harga reguler di toko merek tersebut di Korea. Jangan lupa bandingkan harga di web dengan harga nilai tukar rupiah ke korean won kamu.

Beberapa keuntungan beli kosmetik korea langsung di Koreanya:
Harganya bisa jauh lebih murah daripada harga jual di toko online yang menjual kosmetik korea di Indonesia kalau saja toko di korea sedang ada promo. Biasanya toko kosmetik di Korea bakal ngadain sale sebulan sekali. Jadi kalo kamu datang ke sana "pas" lagi ada sale gede2an, untung banget tuh.

Kalo yang aku lihat, harga reguler (tanpa sale) kosmetik di korea dengan toko online di Indonesia, harganya ga beda jauh kok. Paling cuma beda 10ribu aja. Mungkin aja online shop di sini belinya grosir/ udah punya member jadi dapet diskon banyak. Kalo cuma beda dikit kan mending kamu beli kosmetik koreanya di toko online sini aja. Kayak Etude House, The Face Shop, Skinfood gitu kan udah banyak toko online yang jual di sini.

Gitu aja sih tips2 dari aku. Semoga bermanfaat ya. Semoga aku bisa cepet2 balik liburan ke sana juga.
Kalau mau baca cerita perjalanan aku ke Korea Selatan bisa klik sini.
See ya!

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

Saturday, January 10, 2015

[Review] Innisfree Melting Lip Balm No 6

Hi everyone!
I know it's been a while since I post something on my blog.
Today, I am going to review my favorite lip balm ever.
It's Innisfree Mineral Melting Lip Balm.
Actually I have reviewed this before here.
Last time I got it in number 4.
This one is number 6.

The packaging looks like this.

INFORMATION
Brand Innisfree/ 이니스프리
Products name Melting Lip Balm/ 멜팅 립밤
Contain 3.5 gr
Price KRW 6,000
6 color available, 2 uncolored care, and 1 for men