Sunday, March 13, 2016

My Face Mask Collection

Hi girls!
Kali ini aku mau share koleksi masker yang aku punya (dan yang aku gunakan tentunya).
Tipe kulitku adalah berminyak dan bermasalah. Tetapi seiring bertambahnya usia, kulitku jadi kadang berminyak, dan kadang kering. Dan masalah baru pun muncul! Yaitu pori- pori besar. Kalau untuk jerawat, udah tidak separah dulu tapi kadang masih muncul saat datang bulan.
Karena masalah kulitku yang bermacam- macam dan berganti- ganti inilah yang bikin aku punya beberapa masker untuk wajah. Karena masing- masing macam memiliki fungsi sendiri- sendiri.

This time I would like to show you face mask collection that I have (and of course I use).
I originally have oily and acne skin prone. But as I grew older, my skin has been on and off to oily skin and big pores now is my problem! There are times where my skin is normal, but there are times where my skin is oily. Acne still showing up where my period came, but there are not as bad as they used to.
So because my skin is changing through out the month, I have several face mask that I used depends on my skin condition. And also, I am not included my mask sheets that I have in this post.



1. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask
Sebelumnya aku sudah pernah mereview masker ini di sini.
Produk ini bekerja dengan baik untuk kulit berminyak dan berjerawat. Aku merasa minyak akan lebih sedikit jika aku memakai masker ini dimalam harinya.
Masker Innisfree ini juga menjadi salah satu produk terlarisnya.
Clay Mask ini ada 2 macam, Original Volcanic Pore Clay Mask dan Super Volcanic Pore Clay Mask.
Perbedaannya adalah kandungan clay mask di dalamnya. Yang Super Volcanic Pore Clay Mask punya kandungan clay mask 2 kali dari versi originalnya.

I have reviewed this mask before here on my blog. You can read it here.
It does such a great job for my oily and acne prone skin. I feel my skin would be less oily the next day after I used this mask. 
This clay mask from Innisfree has been their best seller product since it launched.
It has 2 version, Original Volcanic Pore Clay Mask and Super Volcanic Pore Clay Mask.
The difference of both product is the clay mask contained there. I believe Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask has twice amount of clay mask on it.
I can feel my face a lot smoother after I use this mask.

2. The Face Shop Volcanic Clay Nose Pack
Salah satu masalah kulitku adalah komedo. Karena aku punya pori- pori besar dan aku sering menggunakan makeup sehari- hari, aku harus rajin- rajin membersihkan pori- pori. Produk ini adalah nose pack cair, sehingga ketika digunakan produknya akan mengering, setelah itu baru kamu cabut seperti nose pack pada umumnya. Tips untuk menggunakan produk ini, jangan pelit- pelit dengan produknya, aplikasikan secara merata dan cukup tebal di area hidung. Harganya juga terjangkau kok.

Since I have big pores and I wear makeup on daily basis, blackhead is one of my problem. But thankfully, I have this product. It is a liquid nose pack, and will dry like a regular nose pack. When it dries, you can peel it off and the blackhead will also removed. Tips using this product, make sure you use a fine amount to your nose, otherwise it will not work removing your blackhead. This product is also quite affordable. Will make a full review on this later on.

3. The saem gem miracle black pearl O2 bubble mask
Masker ini favoritku banget. Aku merasa marker ini yang paling bekerja untuk membersihkan pori- poriku. Setiap mau ada jerawat yang muncul, pasti aku langsung pake masker ini malam harinya. Maskernya juga unik banget. Jadi waktu di pump, dia keluarnya encer gitu. Ketika dipakai ke wajah, lama kelamaan maskernya akan berubah menjadi busa. Harganya terbilang cukup mahal sih, tapi sangat worth it!

My holy grail! I feel like this mask cleans my pore the most. It is my go to face mask whenever acne start appearing on my face. It also is a unique mask. So when you pump it, the texture is liquid. But after you applied sometime on your face, it will turn into bubble form. But somehow it really work great! Really recommended. But for price wise, it is quite expensive. But this bubble mask and innisfree clay mask is a combo! Always be my go to mask whenever my skin act up.

4. Laneige pore minimizing pack
Aku baru mencoba masker ini beberapa kali. Dan sejauh ini aku belum melihat manfaatnya di wajahku. Nanti akan aku review setelah beberapa kali coba lagi ya.

I have tried this mask twice or thrice because it is relative new to me. I got this on my ibeau haul. You can check it here.
I still can't see the result, but my face feel tightened when I use this mask. Should I make a full review?

5. Skinfood egg white pore peel off mask
Aku udah baca banyak review blogger yang suka dengan masker Egg White Pore nya Skinfood. Jadi pas aku tau Skinfood ngeluarin versi peel off masknya, aku jadi penasaran banget. Ekspektasinya karena bentuknya peel off, dia akan mengangkat kotoran di pori- pori lebih baik. Aku udah nyoba masker ini beberapa kali, dan hasilnya biasa aja sih. Mungkin aku harus coba beberapa kali lagi ya. Ada yang penasaran dengan masker ini?

I heard many good reviews on Skinfood egg white pore line. When I heard they have the peel mask version, I think it may work great to remove dirt and unclogged my pore. I have tried using it one or twice, and not really impressed. Will make another full review on this product.

6. Laneige sleeping mask
Aku suka banget masker ini. Karena terkadang kulitku jadi kering, masker ini jadi andalan kulit kering ku. Produk ini tidak lengket dan melembabkan kulit. Sebelumnya aku juga sudah pernah mereview produk ini di blog.

This one definitely also a love for me. It smells good and works great. Doesn't feel sticky and moisturize my skin well. I have a full review on this product here. I use this product on the days where my skin is dry.

So far there are 4 face mask that I use regularly, Innisfree, Face Shop, The Saem, and Laneige. What is your favorite face mask?


Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

4 comments:

  1. Oo! I have a mask collection too, I'm intrigued by the black pearl mask.. I personally love Glamglow's Supermud mask for acne. It's good to shrink pores too!
    www.glam2glow.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have tried the sample size of glamglow and I love it too. But the price is unbelievable. hahaha

      Delete
  2. Volcanic clay nose packnya kayaknya yg paling sering dipake ya secara uda mo abis gitu, eh apa karna pake nya ga boleh pelit2? so far ngefek banget nggak make ini?

    salam kenal,
    www.elisachic.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. pake volcanic clay nose pack nya sama kok efeknya sama pore strip biasa. hahaha. makenya emang ga boleh pelit2 kalo ga ga keangkat komedo nya :( yang udah mau habis justru masker the saem sama innisfree nya. ga keliatan sih ya soalnya wadahnya jar gitu. salam kenal!

      Delete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!