Tuesday, October 11, 2016

Review: Too Cool For School Artclass By Rodin

Halo semuanya!
Kali ini aku mau membahas mengenai produk shading yang aku suka, yaitu Too Cool For School Art Class By Rodin.
Buat kalian pecinta produk kosmetik Korea, pastinya udah ga asing lagi dong dengan produk yang satu ini.
Pasalnya, udah banyak banget blogger dan youtuber yang mereview produk ini dan suka banget sama produk ini.
Karena shading powder dari The Face Shop punyaku udah habis, akhirnya aku coba punya Too Cool For School ini deh.

Hi guys!
Today I want to share my opinion on Too Cool For School Art Class by Rodin.
For those who loves Korean Cosmetics, you must have heard about this product.
Many bloggers and youtubers have been raving about this products.

Packaging:
too cool for school art class by rodin review nellanelwan

Information
Brand Too Cool For School / 투쿨포스쿨
Products name rtclass By Rodin Createur du contour / 국민쉐딩 아트클래스 바이 로댕
Contain 9.5g

Too Cool for School’s Art Class by Rodin completes your 3-dimensional makeup with its full set of contouring colors. This shading powder allows you to sculpt your face’s bone structure to be able to create a more gorgeous look without looking matte and flat! This contouring powder is baked the Terracotta way, which makes it give off a more pigmented color and a much smoother texture compared to usual powders. Infused with organic ingredients, this powder not only gives you a beautiful makeup look but also nourishes your skin with its vitamin content.
How to use  After base makeup, use a contouring brush to shade your jawline, nose bridge and hairline to achieve a more dimensional makeup look. 

too cool for school art class by rodin packaging nellanelwan

Ingredients include Mica Talc Titanium Dioxide (CI 77891) Silica Ethylhexyl MethoxycinnamateBismuth Oxychloride (CI 77163)Triethylhexanoin Zinc Oxide (CI 77947) Nylon-12 Dimethicone Barium Sulfate Iron Oxides (CI 77492) Magnesium Myristate Dimethicone Magnesium Stearate Synthetic Beeswax Iron Oxides (CI 77491) Methylparaben Iron Oxides (CI 77499) Ultramarines (CI 77007)Propylparaben Fragrance(Parfum) HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer Triethoxycaprylylsilane

too cool for school art class by rodin review nellanelwan korean beauty blogger

Di dalamnya terdapat 3 warna berbeda. Kamu bisa memakainya sesuai dengan skin-tone kamu, atau bisa kamu campurkan ketiganya.

too cool for school art class by rodin shading powder review nellanelwan

Kalau aku untuk shading bagian hidung, aku menggunakan warna tengah. Sedangkan untuk contour muka, aku biasa mencampurkan ketiga warnanya.

Berikut adalah swatch dari produk nya:
Shade 1 adalah shade yang paling kiri (yang paling muda), Shade 2 adalah warna tengah, dan Shade 3 adalah shade tergelap (yang paling kanan)

too cool for school art class by rodin swatch nellanelwan

too cool for school art class by rodin shading swatch nellanelwan

Kalau buat aku, shading dan contouring itu penting banget sih. Walaupun untuk makeup sehari- hari, step shading dan contouring adalah hal wajib yang ga boleh aku skip sama sekali. Tapi balik lagi sih ke selera masing- masing orang. Kalau menurutku shading dan contouring bisa lebih menonjolkan fitur wajahmu. Jadi walaupun aku makeup sehari- hari cuma pakai bedak aja, shading dan contouring tetep harus dilakuin.

Nah, setelah cobain sendiri produknya Too Cool For School Artclass by Rodin ini, aku setuju sih sama review blogger lain yang bilang bahwa produk ini bagus. Soalnya aku ngalamin sendiri cobain produk shading/ contour yang warnanya terlalu merah atau orange sehingga ga cocok di mukaku alias ga keliatan natural. Sedangkan produk shading dari Too Cool For School ini warna nya ga merah sama sekali. Lebih ke arah cool tone ashy gitu. Jadi lebih terlihat natural ketika digunakan.
Dan karena produk ini punya 3 macam warna, jadi menurutku cocok untuk segala macam skintone.
Untuk ketahanannya, oke banget kok. Untuk didaerah hidung, mungkin karena kulitku berminyak, produk nya cuma tahan setengah hari. Tapi untuk di daerah tulang pipi, produknya bisa tahan seharian.

Karena aku suka sama produk shadingnya, aku jadi penasaran sama line Too Cool For School Artclass By Rodin Blush dan Highlighternya.
Kalau menurutmu, step shading dan contouring itu perlu banget ga sih untuk makeup sehari- hari?

Aku beli produknya di 
Mypa Shop
Line: @mypashop

For me, shading and contouring are very important step in my makeup routine. Even though I only use powder for my daily makeup, shading and contouring is a must because this step really will enhance your facial features.

I should agree with those reviews that state this products are their holy grail shading/ contouring products because it does really a great job for shading and contouring. I hate those contouring products that has red or orange tone on it. It will makes the makeup more unnatural. While this product doesn't have that red or orange tone. It is more like an ashy cool tone which I think more natural for a shading and contouring.

Because it has three different color, it does suitable for all skin tone.

For the longetivity, because my T-zone area is very oily, the products on my nose will be fade after half day. But the products on my cheek will last a full day.

I would say I am very impressed with this product and willing to try more from this Artclass by Rodin's line like their blusher and highlighter.

So, do you think shading and contouring are important for daily makeup? Comment down below :)

Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

6 comments:

  1. Iiihhhhhhh.. Love the packaging so damn much!!!
    Super beda dari produk Korea yang lain, biasanya kan yang lain agak unyuunyu kalau yang ini lebih ke arah 'cool' gitu yaaaa~
    Pingin cobain deh >___<

    sweetmacaroonbyalo.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa. packagingnya lebih artsy gitu ya kalau too cool for school

      Delete
  2. hasil setelah dicoba di wajah nggak ada ya? pengen liat nih.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Tertarik dengan packaging Too Cool For School si akunya >.< tapi sampai sekarang belum sempat cobain

    ReplyDelete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!