Thursday, April 6, 2017

Review Hera Make Up Fixer All Day Fitting

Selain menggunakan face primer, agar makeup lebih tahan lama kamu bisa menggunakan Makeup Setting Spray setelah selesai bermakeup. Ini juga pertama kalinya sih aku mencoba menggunakan Makeup Setting Spray, yang aku coba adalah produk korea yaitu Hera Make Up Fixer All Day Fitting Makeup Setting Mist.

One of the way to make the makeup last longer is to put a setting spray after you done your face. This is my first time to try a makeup setting spray. I use the one from Hera Make Up Fixer All Day Fititng Makeup Setting Mist.

hera make up fixer all day fitting spray review nellanelwan

Description

A fixer that sticks onto makeup like a magnet to hold makeup in place and gives a healthy glow to the skin
Long-lasting makeup holding power

Fixing Polymer forms a thin, even radiant film as soon as it touches the skin to hold makeup in place. The radiant film formed with Fixing Polymer sticks onto makeup like a magnet to prevent makeup from getting washed away by physical force and avoid external irritants such as fine dust from clinging to the skin.
Fine particle spray for moisturizing the skin

Particles as fine and minute as mist are sprayed onto the skin to provide the skin with moisture while holding makeup in place. Cotton extracts moisturize the skin to prevent it from drying while, at the same time, strengthening the natural skin barrier. In addition, it contains a natural moisturizing ingredient extracted from sugar beet together with coconut oil to keep the skin moist. Fine particles do not evaporate but stick onto the skin in a thin even layer for skin that stays moisturized all day long.
Multi-item to use before and after makeup

It adds a healthy glow to the skin when used in the skincare step and evens out skin tone to allow the makeup product used in the next step to fit better onto the skin when layered up in the makeup step for a greater makeup look. Moreover, it fixes makeup, helping it stay in place without getting washed away by sweat and excess sebum when applied after putting on makeup.
hera make up setting mist review nellanelwan

Main ingredients: Fixing Polymer
It is an ingredient that forms a thin, even radiant film as soon as it touches the skin to hold makeup in place. As an ingredient used in skincare products, it does not feel heavy on the skin even when reapplied often, but moisturizes the skin, enhancing the skin-protection effect. 

hera make up fixer all day fitting makeup mist review nellanelwan


How to apply:  
Shake 1-2 times to allow moisturizing ingredients to mix well and spray in a circle at 20cm away from the skin whenever you want to fix makeup or provide the skin with moisture. Then leave it or fan it to help the skin absorb.

hera setting mist review nellanelwan

It is recommended to fan yourself after applying the product to get a better absorption:
It boosts formation of the radiant film with Fixing Polymer to help the skin retain moisturizing ingredients delivered and hold makeup tight.
The product is rich in polyols that are effective at retaining moisture and preventing loss of moisture, therefore does not make the skin dry even when you fan yourself.

hera make up setting spray review nellanelwan

Awalnya aku beli setting spray karena emang butuh untuk keperluan makeup pre-weddingku. Maklum, aku memang make-up sendiri waktu itu sebenernya lebih ke karena takut jerawatan soalnya mukaku super sensitif banget dan tentunya untuk menghemat biaya persiapan pernikahan.

hera make up fixer all day fitting makeup spray review nellanelwan

Setelah sesi pre-wedding nya selesai, aku masih tetap memakai setting spray ini kok. Tapi memang tidak aku gunakan sehari- hari, lebih ke hari di mana aku ada acara misalnya kondangan gitu. Karena aku tipe yang ga pake makeup berat untuk ngantor sehari- hari.

hera setting spray review nellanelwan
Untuk expired date nya bisa dilihat di bagian bawah kemasan.

hera make up fixer all review nellanelwan

So far karena ini pertama kalinya aku nyobain pake setting spray, aku ga ada komplain sih mengenai Hera Make Up Fixer ini. Tapi terbukti kok setting spray ini bikin makeup ku lebih tahan lama. Aku ada beberapa foto pre-wedding yang memang outdoor jadi panas-panasan seharian, dan setting spray ini bener- bener mencegah makeup ku melting atau cracking. Trus kalau memang butuh touch up, setting spray ini membantu banget untuk ngeblend makeup yang mau kamu timpa. Misalnya kamu butuh touch up pake concealer, kadangkan kalau langsung ditambahin gitu aja suka crack atau ga rata gitu, kamu tinggal semprotin setting spray ini baru deh apply concealer nya, langsung deh gampang banget concealernya di blend dan langsung rata di wajah.

Untuk hasil dari Hera Make Up Fixer All Day Fitting ini agak dewy ya, jadi agak- agak lengket gitu. Tapi ga parah banget kok. Jadi hasil makeupmu bakal jadi keliatan healthy glowing gitu, bukan yang matte dan bukan yang keliatan glowing oily. Bagus banget deh jadinya makeup. Keliatan natural di kulit. Kalau kalian mencari setting spray yang bikin matte, sayangnya ini bukan untuk kalian. Tapi aku sangat rekomen ini untuk kalian yang suka hasil semi-dewy gitu dan pengen makeupnya tahan lama seharian walaupun panas- panasan sekalipun.

As this is my first time trying out a setting spray, I have no complaint at all about this Hera Make Up Fixer. This spray really does my makeup last longer. I use this whenever I have an outdoor photoshoot. My makeup survive the heat and sweat, so it does a great job preventing melting and cracking makeup. In case you need a touch up, spray this a little and it will help blending your makeup too.

Hera Makeup Fixer All Day Fitting has a dewy finish, so it is a bit sticky. But it still in the level of tolerable in my opinion. It will make your face glowing, like healthy glowing. It is very natural. If you prefer a matte finish spray, this one definitely  is not for you. But I must say it does works great!
 

Hera Make Up Fixer All Day Fitting review indonesia blogger


Be friends with me and find me on: 

Love,
nella nelwan indonesian beauty blogger

6 comments:

  1. setting spray yang pernah aku pakai cuma si Avene, selain itu belum pernah :( dan ini adalah setting spray korea pertama yang aku tahu..
    www.sistersdyne.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepertinya hampir semua produk korea punya setting spray, cuma mungkin engga gitu banyak dibahas sama orang kali ya jadinya engga begitu terkenal

      Delete
  2. aku pakai setting spray ELF jadi ragu kalau mau beli brand lain. Soalnya yg dari ELF nggak begitu ngefek di kulitku :( kaya nyemprotin air biasa huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan aku belum pernah nyoba produk ELF. Denger2 produk Milani setting spray nya bagus sih

      Delete
  3. bagus yaa finishingnya dewy aku suka nih yg dewy hihi kira2 berapa ya harganya dan bisa dibeli dimana? ahaha

    heyyyyyjudeeeee.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku beli di koreannoona di instagram. Kalau ga salah harganya 100ribuan deh.

      Delete

Don't forget to follow my blog to see the recent updates. Also, leave your blog url too so I can visit you back!